Pe 2 si 3 august, echipa SGOMOT și menajeria lor de gadgeturi vor fi prezenți din nou la Timișoara pentru a susține un workshop aniversar despre sunet și formele pe care le poate lua, propunând noi activități care includ softuri crazy, obiecte spațiale, sunete, mâzgăleli și ghivece.
SGOMOT este un laborator portabil de sunet înființat acum 10 ani de Sillyconductor, sound artist din București, care constă într-un sistem de instrumente, senzori și device-uri interactive menite să îi familiarizeze pe copii cu forme neobișnuite de creație muzicală pornind de la diferite principii de fizică și bioacustică și ajungând, invariabil, la cea mai futuristă hărmălaie. SGOMOT e mereu altfel. De la ateliere de video art pentru adolescenți la Rezidența Scena9, la ateliere de foley și efecte sonore realizate în timpul ArtCamp-urilor organizate de Minitremu la Tg. Mureș sau de KraftMade la Cincu, la ateliere de live looping la festivalul InContext Slănic Moldova, atelierul de sunet pentru animație stop motion organizat la
Haga în cadrul festivalului Eastwards sau taberele de educație organizate de Fundația UiPath în zone defavorizate din România în 2021 și 2024. În 2016, SGOMOT îi vizitează și pe copiii cu dizabilități de auz de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 din Sibiu, pentru care a creat mai multe instalații interactive speciale, bazate pe vibrație sau alte moduri inedite de a percepe sunetul. În 2025 echipa SGOMOT a fost invitată să predea o serie de module la Liceul Francez “Anna de Noailles” din București în cadrul programului “But Is It Art?”.
Atelierul se adresează tinerilor între 8-14 ani.
Participarea la eveniment este gratuită, dar trebuie sa te înregistrezi în prealabil (10 locuri disponibile)